torstai 24. heinäkuuta 2014

Mahdummeko kaikki tien päälle?

Mietin että jos osa ihmisistä haluaa kieltää pyöräilyn taajamissa ja osa haluaa kieltää pyöräilyn maantiellä niin missä ihmeessä voi pyöräillä! Maastopyörällä maastossa mutta entä maantiepyörillä ja tavallisilla pyörillä...on vaikeaa! Tämä sama ongelma on mopoilijoilla, karavaanareilla, rullaluistelijoilla jne aina joku on sitä mieletä että olet väärässä paikassa. Miksi emme mahdu kaikki samaan aikaan tien päälle?

Miksi emme voi kunnioittaa toista tiellä liikkujaa? Olen itsekin kironnut autoilijoita, pyöräilijöitä, mopoilijoita, rullaluistelijoita, kävelijöitä, äitejä vaunujen kanssa, äitejä lasten kanssa, mummoja, pappoja, olen siis varmasti jossain vaiheessa kironnut jonkun tiellä liikkujan mutta en ole koskaan halunnut heitä pois sieltä. Jokainen mokaa joskus, se on ihan selvä mutta ei se silti tarkoita että hänellä ei olisi oikeutta olla tien päällä.

tunneli pyörätiellä Ranskassa

Tällähetkellä tuntuu että suurinta kiukkua aiheuttaa maantiepyörälijät, me olemme kirottuja tulemme pyörällä 25-50h/km vauhdilla tiukoissa pyöräilyasuissamme. Olemme punainen vaate autoilijoille ja kävelijöille, autoilijat eivät halua meitä maantielle ja kävelijät eivät halua meitä heidän sekaan. Me itse haluaisimme ajaa lenkkejä rauhassa hyvällä tiellä, olen ajanut maantiepyörälenkkejä Suomessa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa mutta missään muualla pyörälijää ei kohdella niinkuin Suomessa. Noissa muissa maissa pyörälijöille on tehty moninpaikoin omat pyöräkaistat tien laitaan, ainakin taajamissa. Maantiellä autoilijat odottavat rauhassa pyöräilijän takana niin kauan että ohittaminen on turvallista.

pyörätie Ranskassa

Alla oleva kuva on lainattu toisesta blogista (http://www.kampiapina.com/blogi/) Mielestäni tuossa kuvassa on hyvin kiteytetty se miksi maantiepyörälijän on helpompi ajaa tien reunaa kuin pyörätietä.

http://www.kampiapina.com/blogi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti